20 Kasım 2010 Cumartesi

Tarihi Lokantalar Bir Kitapta Buluşuyor

Sevgili nesi meşhuur okuyucuları yemek yapmayı ve yemeği çok sevmemden midir nedir bilemicem ama bu haberi sizlerle paylaşmak istedim :)


Belki bir evlenme teklifi , belki bir iş teklifi ya da özel bir kutlama yapmak istediğiniz durumlarda birde tarihi mekan istersiniz diye düşünerekten buyrun size tarihi lokantalar.. :)


Asıl mesleği tıp doktorluğu olan Oğuz Erkara tarafından tespit edilerek yapılan birebir görüşmeler sonucu hazırlanan "100 Tarihi Lokanta" kitabı, Türk lokanta tarihinde yer alan işletmelerin hikayelerine ışık tutuyor.


"100 Tarihi Lokanta" kitabında, Rahmetli 'in Bülent Ecevit in eşi Rahşan Hanım'a evlenme teklif ettiği lokantadan, 100 yıldır aynı masaları kullanan lokantaya, hakkında şarkı yazılan lokantadan, kebabı metreyle satan lokantaya, kuru fasulyenin gazını alan lokantadan, adını Atatürk'ün koyduğu lokantaya kadar tarihi işletmelerin hikayelerine yer veriliyor.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitap, ülkemizi tanımak isteyen turistlerin yanı sıra farklı tat arayanların da beğenisine sunuluyor.



En yakın zamanda temin etmek istediğim kitap Lokanta Dünyası ve Cinius Yayıncılık İşbirliği İle Raflardaki Yerini Aldı.


İlgilenenlere duyurulur.. :)


Tuğçe Karaosmanoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder